Neptuni – ett arv

Min farmor hette Nanny Johansson. Hon föddes 1910 och var en av Sveriges första kvinnliga kontrollassistenter, hon åkte runt till bondgårdar och mätte fetthalten i mjölken. 1964 startade hon tillsammans med min farfar, Bertil Johansson, Neptuni Camping. Jag hann aldrig träffa min farfar och min farmor har jag få men starka minnen av. Det har alltid känts självklart, lustfyllt och lyckosamt att följa i farmors fotspår.

Neptuni Camping är idag en till omsättningen liten men till ytan relativt stor campinganläggning med stort hjärta. Investeringar och utveckling sker inte efter marknadsplaner och trender. Inte efter enkätundersökningar och analyser. Inte efter kalkyler och bankbesök.

Upprustning och utveckling sker i ett, för branschen, makligt tempo. Efter lust, magkänsla och behov. Efter samtal med våra gäster, sunt förnuft, tid och kompetenstillgångar. Mycket repareras och återanvänds enträget innan det till slut får lämna plats för nytt.

För mig är Neptuni Camping farmor Nanny. Det är pappa Lennart och mamma Marianne. Det är min barndom och mitt arv. Det är min hemadress, mitt jobb och mitt intresse. Min kärlek vid sidan av min närmaste familj. Mina bekymmer men också mina lyckliga stunder. För våra gäster är Neptuni Camping sommar, semester och återhämtning. Sol, bad och umgänge. Tillsammans med våra gäster delar vi minnen som får oss att le och känna gemenskap. Våra gäster är oss trogna och tack vare deras positiva omdöme öppnas ögonen hos nya besökare.

Lill- mini- och pyttepraktikanten sommaren 2019.

Sedan en tid tillbaka fostras en ny generation i familjen. Idag och många år till pinnar de obekymrat runt på campingområdet. Cyklar och leker bland och med semesterfirare, pekar på godiset i kiosken och vill smaka bara lite. Äter en glass då och då. Smutsar ner och gör fel men lär sig också hålla rent och vara vänliga. Gnäller missnöjt när gäster tar upp mammas tid men sträcker stolt på sig när de vågar hälsa hej. I framtiden kommer de, om de vill, kunna förvalta sin gammelfarmors arv.  Tack Nanny!

Helena

”När blåeldsflamman stiger
ur landborgsbrantens häll
och dyningssorlet mojnar
i ljuvlig sommarkväll. -
En tidlös stund av lycka
blir aning utav evighet
och frid, som själen finner
i livets hemlighet.”

Dikt: Vid landborgen.
Ur Nanny Johanssons diktsamling
”Till drömmarnas skyar” utgiven 1987
230 campingtomter
170 eltomter
22 stugor
6 villavagnar
3 serviceområden
23 april-31 okt 2021