Cykla på semestern

Norra Öland erbjuder fantastiska möjligheter att ta sig fram med cykel på vägar och leder av olika slag. Nedan har vi samlat information för att göra det lättare att hitta vad just ni vill veta. Det går att cykla från brofästet hela vägen upp till oss i norr, 8 mil, eller bara ge sig ut på dagsturer för den som föredrar det. Ring oss om det är någon information ni saknar, så hjälper vi er efter bästa förmåga 0485-284 95.

Cykeln är nyckeln

Om ni inte har möjlighet att ta med era cyklar på semestern så finns det att hyra i nära anslutning till campingen. Byxelkroks cykeluthyrning ligger i hamnen, 5 minuters promenad från campingen. Uthyrningen sker på hamnkontoret. Prisexempel säsongen 2020: 3vxl damcykel 150 kr/dygn, 700 kr/vecka. Hela utbudet finner ni på hemsidan. Vill ni hyra cykel under juli månad rekommenderas förbokning, övrig tid funkar drop-in. Maila hej@hyrencykel.nu eller ring Kenneth, 070-576 61 00, så hjälper han er.

Fantastisk cykelled precis vid campingen

Våren 2019 färdigställdes en cykelled som tar sin början i anslutning till campingen. Den nya leden gör det möjligt att cykla norrut mot Långe Erik och Trollskogen utan att behöva cykla på landsvägen. Detta gör det säkrare för både cyklister och bilister och möjliggör även för en barnfamilj att ta en cykelutflykt norrut. Cykelvägen till Långe Erik är 7 km och till Trollskogen 9 km. Den sista sträckan till Långe Erik körs på en mindre asfalterad väg och en kort bit av sträckan till Trollskogen behöver avläggas på landsvägen.

Cykla vackra Hagskogsvägen

Söder om Byxelkrok slingrar sig Hagskogsvägen, en fantastiskt vacker bil- och cykelväg. Ena sidan av vägen kantas av sommarhus och på andra sidan ligger kusten med utsikt ända till Bå Jungfrun. Längs vägen finns flera lämpliga rastplatser. Om ni ska cykla denna sträckan tipsar vi er att packa en fikakorg att avnjuta någonstans på vägen. Hitta till Hagskosgvägen: följ cykelbanan genom Byxelkrok söderut. När cykelbanan tar slut efter ca 1,5 km, sväng höger in på Hagskogvägen. Om ni cyklar hela Hagskogsvägen, 8 km, kommer ni ut på vägen som leder vidare till Skäftekärr och Böda.

Cykla till Bödakustens stränder

Mitt under högsommaren kan det vara trångt med parkeringsmöjligheter vid badplatserna längs Bödakusten; Fagerör, Homrevet, Lyckesand och Böda Sand. Det går bra att cykla till alla dessa stränder som ligger på östra sidan av ön. De flesta väljer att cykla på landsvägen men för den äventyrlige går det att upptäcka tillåtna vägar genom skogsområden som kortar sträckan på landsvägen. Ungefärliga avstånd är: Fagerör 9 km, Homrevet 8 km, Lyckesand 8 km, Böda Sand 8 km. En perfekt tur som kan avslutas med ett dopp i vattnet och sedan vila på en vacker sandstrand.

Längre cykelutflykter

Om ni vill planera längre turer så finns bra läsning på bl.a. dessa sidor:

Cykla på Öland – rutter
Cykla på Öland – Sverigeleden
Cykla på Öland – Ölandsleden
Sweden by bike – Ölandsleden


230 campingtomter
170 eltomter
22 stugor
6 villavagnar
3 serviceområden
23 april-31 okt 2021