Med anledning av Covid-19

Kära gäster,

Ni är viktiga för oss. Så är även er och vår hälsa.

Trots den stormiga och omvälvande situationen i Sverige och världen under förra året blev sommaren 2020 en campingsäsong med många och uppskattade gästbesök och för det är vi oerhört tacksamma.

Än är inte stormen förbi och fortfarande kan ingen säga säkert när vi kan återgå till den vardag vi är vana vid och längtar till. I skrivande stund är vår förhoppning och tro att det finns goda förutsättningar att säsongen 2021 kan bli minst lika bra och trygg för våra gäster som sommaren 2020 blev.

De åtgärder vi vidtog inför säsongen 2020 med anledning av pandemin kommer vi behålla även hela säsongen 2021. Vi följer fortsatt utvecklingen och kommer vid behov att justera åtgärderna om situationen skulle kräva att så görs.

Nedan kan ni genom text och bild få information kring de förändringar som vi har gjort samt hur och om det påverkar er vistelse. Ni är självklart välkomna att ringa oss om ni har frågor inför just ert besök, tfn 0485-284 95.

Campingen öppnar 23 april 2021. Vi längtar och hoppas att ni också gör det.

Helena Begeland, ägare och platsansvarig
Byxelkrok 8 januari 2021

Detta gör vi med anledning av Coronavirusets spridning:

Gemensamt ansvar att förhindra smittspridning
Den viktigaste insatsen är den vi gör gemensamt, på hemmaplan liksom på semestern. På campingen finns skyltar som påminner om fem viktiga åtgärder som vi alla måste vidta oavsett var vi är:
Hålla avstånd
Tvätta händerna ofta och noga
Hosta och nysa i armvecket
Undvika att röra ansiktet
Vid sjukdom stanna hemma

Städning
Det är alltid, oavsett coronapandemi eller ej, viktigt för oss att det är rent och snyggt i campingens alla gemensamma serviceutrymmen. Städning sker enligt samma rutiner som alltid. Under högsäsongen sker en grundlig städning mitt på dagen med start ca kl. 10.00. När gästantalet är högt gör vi även en trivselkoll på morgonen och kvällen. Trivselkollen innebär lättare städ efter behov samt påfyllning av tvål och papper samt tömning av papperskorgar. Däremellan tittar vi även till för att kunna åtgärda eventuella brister. Regelbunden städning är viktigt för att minska smittspridning men lika viktigt för att undvika smitta är att alla gäster tvättar sina händer ofta och noga.

Servicehusen
I servicehusen har vi monterat bort handfatsblandare på de ställen där handfaten sitter för tätt. Utanför servicehusen finns det tydlig skyltning om vad som gäller i varje serviceutrymme för att det inte ska uppstå trängsel. Eventuell kö får endast vara utomhus.

Duschkort
Duschkort som använts av en gäst rengörs noga med tvål och vatten innan det lämnas ut till ny gäst.

Omdirigering vid städning
Vid städning skyltar vi vad som gäller för att det inte ska bli trängsel mellan personal och gäster. Vi omdirigerar användandet av toalett/dusch/disk under tiden som städning pågår för att personal ska kunna jobba ostört samt inte komma för nära gäster.

Personal
Vår personal är uppdaterad om rådande situation och smittorisk och ska medverka till att underlätta för gäster att följa råd och rekommendationer samt föregå med gott exempel, dvs. följa alla fem viktiga gemensamma åtgärder listade ovan.

Receptionen
Receptionen öppnar 24 juni, fram tills dess sköts all in- och utcheckning på distans för de gäster som önskar så. Information finns uppsatt vid ankomst till campingen. I mesta möjliga mån bemannar vi så att så lite väntan som möjligt behöver uppstå. För att köbildning inte ska bi på led använder vi oss av nummerlappar så att väntan blir på tryggt avstånd.

Handsprit
Handsprit finns på de ställen där det inte finns tillgång till tvål och vatten och där behov av att rengöra sina händer kan uppstå, t.ex. i anslutning till receptionen. I övrigt finns tvål, vatten och torkpapper i alla serviceutrymmen på campingen. Tvätta händerna extra noga.

Förbokning stuga
Vid bokning av stuga gäller samma villkor som tidigare, läs mer här. Betalning sker vid ankomst. Vänligen avboka ert boende snarast möjligt om era semesterplaner ändras. 

Förbokning villavagn
Förskottsfakturering sker på del av totalbeloppet (50%) vid bokning av en veckas vistelse. Fakturorna mailas ut under våren/försommaren och förfaller två veckor före ankomst. Vänligen avboka ert boende snarast möjligt om era semesterplaner ändras. Vid avbokning senare än 14 dagar före ankomst återbetalas inbetald delbetalning exkl. avbokningsavgift på 300 kr.

Förbokning elplats
Eftersom det för många råder osäkerhet kring semesterplanerna med anledning av coronapandemin skickar vi inga förskottsfakturor vid elplatsbokning. Vänligen kontakta oss om ni behöver ändra er bokning eller om ni avser att inte komma så att andra gäster ges möjlighet att boka er plats. Bokningen förfaller om gäst inte checkat in före kl. 18.00 på ankomstdagen ohci nte har lämnat meddelande om detta. I övrigt råder samma bokningsvillkor som tidigare, läs mer här.

230 campingtomter
170 eltomter
22 stugor
6 villavagnar
3 serviceområden
23 april-31 okt 2021