Med anledning av Covid-19

Kära gäster,

Ni är viktiga för oss. Så är även er och vår hälsa.

Vi inser allvaret i den rådande situationen och förstår att denna sommar kommer bli allt annat än vanlig och att det kommer krävas en hel del insatser inte bara från oss utan även från er för att en campingsemester ska kunna förverkligas på ett ansvarsfullt sätt. Vi kommer behöva hjälpas åt. Vi kommer alla behöva en extra portion tålamod och omtanke.

Campingen öppnade för säsongsgäster den 17 april och för rullande gäster den 24 april. Så länge inga myndigheter förbjuder oss att bedriva vår verksamhet kommer vi att hålla öppet. För att ni ska känna er trygga när ni bor hos oss kommer vi ge er förutsättningar att följa de viktiga rekommendationerna som Folkhälsomyndigheten har kommunicerat sedan länge.

Vi kommer anpassa våra åtgärder efter vad situationen kräver framöver. Om eller när det kommer riktlinjer som riktar sig specifikt till vår näring så kommer vi att följa dom. Har du frågor är du välkommen att ringa oss på 0485-284 95.

Helena Begeland, ägare och platsansvarig
Byxelkrok 23 maj 2020

Detta gör vi med anledning av Coronavirusets spridning:

Gemensamt ansvar att förhindra smittspridning
Den viktigaste insatsen är den vi gör gemensamt, på hemmaplan liksom på semestern. På campingen finns skyltar som påminner om fem viktiga åtgärder som vi alla måste vidta oavsett var vi är:
Hålla avstånd
Tvätta händerna ofta och noga
Hosta och nysa i armvecket
Undvika att röra ansiktet
Vid sjukdom stanna hemma

Städning
Det är alltid, oavsett coronapandemi eller ej, viktigt för oss att det är rent och snyggt i campingens alla gemensamma serviceutrymmen. Städning sker enligt samma rutiner som alltid. Under högsäsongen sker en grundlig städning mitt på dagen med start ca kl. 10.00. När gästantalet är högt gör vi även en trivselkoll på morgonen och kvällen. Trivselkollen innebär lättare städ efter behov samt påfyllning av tvål och papper samt tömning av papperskorgar. Däremellan tittar vi även till för att kunna åtgärda eventuella brister. Regelbunden städning är viktigt för att minska smittspridning men lika viktigt för att undvika smitta är att alla gäster tvättar sina händer ofta och noga.

Servicehusen
I servicehusen har vi monterat bort handfatsblandare på de ställen där handfaten sitter för tätt. Utanför servicehusen kommer det finnas tydlig skyltning om vad som gäller i varje serviceutrymme för att det inte ska uppstå trängsel. Eventuell kö får endast vara utomhus.

Duschkort
Duschkort som använts av en gäst rengörs noga med tvål och vatten innan det lämnas ut till ny gäst. För att lättare och bättre kunna rengöra varje kort har vi tillfälligt tagit bort korthållarna.

Omdirigering vid städning
Vid städning skyltar vi vad som gäller för att det inte ska bli trängsel mellan personal och gäster. I år kommer vi omdirigera användandet av toalett/dusch/disk under tiden som städning pågår för att personal ska kunna jobba ostört samt inte komma för nära gäster.

Personal
Vår personal är uppdaterad om rådande situation och smittorisk och ska medverka till att underlätta för gäster att följa råd och rekommendationer samt föregå med gott exempel, dvs. följa alla fem viktiga gemensamma åtgärder listade ovan.

Receptionen
Receptionen öppnar 19 juni, fram tills dess sköts all in- och utcheckning på distans för de gäster som önskar så. Information finns uppsatt vid ankomst till campingen. I mesta möjliga mån kommer vi att bemanna så att så lite kö/väntan som möjligt behöver uppstå. Vi kommer införa åtgärder så att köbildning inte blir på led. Uppdatering om åtgärden kommer så snart den är på plats.

Handsprit
Handsprit finns på de ställen där det inte finns tillgång till tvål och vatten och där behov av att rengöra sina händer kan uppstå, t.ex. i anslutning till receptionen. I övrigt finns tvål, vatten och torkpapper i alla serviceutrymmen på campingen. Tvätta händerna extra noga.

Förbokning stuga
Vid bokning av stuga gäller samma villkor som tidigare, läs mer här. Betalning sker vid ankomst. Vänligen avboka ert boende snarast möjligt om era semesterplaner ändras. 

Förbokning villavagn
Förskottsfakturering sker på del av totalbeloppet (40%) vid bokning av en veckas vistelse. I år kommer fakturorna att mailas ut senare än vanligt samt förfallodag kommer att vara två veckor före ankomst. Vänligen avboka ert boende snarast möjligt om era semesterplaner ändras.

Förbokning elplats
Vanligtvis sker förskottsfakturering av en veckas vistelse vid bokning av elplats. Eftersom det för många råder osäkerhet kring semesterplanerna med anledning av coronapandemin skickar vi i år inga förskottsfakturor vid elplatsbokning. Vänligen kontakta oss om ni behöver ändra er bokning eller om ni avser att inte komma så att vi kan avboka eran plats. I övrigt råder samma bokningsvillkor som tidigare, läs mer här.

230 campingtomter
170 eltomter
22 stugor
6 villavagnar
3 serviceområden
23 april-31 okt 2021