Byxelkrok – en pärla på Öland

Byxelkrok är hemort för ca 200 bofasta invånare men semesterort för desto fler. Denna charmiga lilla fiskeby infriar de allra flesta förväntningar som kommer med en semester på landet. På sommaren flödar det av liv i den lilla byn när tusentals turister och sommarboende gör de fastboende sällskap under ett par månader. Redan med vårsolen i april dyker de första besökarna upp och håller bylivet igång ända till skördefesten som är sista helgen i september. Flest besökare är det under andra halvan av juli.

Nära till allt du behöver

På sommaren har Byxelkrok ett sprudlande hamnliv med restauranger och småbutiker. Här bjuds flera tillfällen för promenader och avkoppling. Mataffär, gatukök, postombud, apoteksombud och tankningsmöjlighet (diesel och bensin) finns i samhället, allt på nära gångavstånd från Neptuni Camping. Byxelkrok har en badstrand med brygga för hopp och lek. Tvärs över vägen från campingen ligger vattnet, Östersjön, det är en vacker miljö att promenera och vila i och på kvällarna bjuds en underbar solnedgång. Längs kusten norrut ligger en promenad- och cykelväg som sträcker sig flera kilometer. Läs mer om cykelvägen här. Byxelkroks egen folder finns att läsa på webben www.byxelkrok.net.

De senaste åren har det till varje sommar skett förändringar i hamnen. Sedan 2018 pågår ett stort utbyggnadsarbete av Byxelkroks hamn. Mer om arbetet och det slutliga målet finns att läsa här.


230 campingtomter
170 eltomter
22 stugor
6 villavagnar
3 serviceområden
23 april-31 okt 2021