Bra att veta

Finner du inte svar på det du söker ring oss på 0485-284 95 eller maila info@neptunicamping.se.

Aktiviteter
På campingen finns en bollyta med fotbollsmål, lekplats, sandlåda, minigolfbana, trampbilar och hoppkudde. TV-rum med kabel-tv. I receptionen kan ni låna sällskapsspel utan kostnad.

Bad
Campingen har ingen badplats i direkt anslutning. Byxelkroks badstrand ligger 10 minuters promenad från campingen, det är en blandad sten- och sandstrand med brygga för hopp och lek. 5 km från Byxelkrok ligger Böda Buktens vackra stränder: Homrevet, Lyckesand och Böda Sand. Ca 1 km norr om campingen ligger vackra hällar för den som gillar att bada och sola på klippor.

Bokning
Ingen onlinebokning. All bokning sker via telefon 0485-284 95 eller mail info@neptunicamping.se. All infomation om bokning hittar ni här.

Byxelkrok
Från campingen är det gångavstånd till Byxelkroks hamn med restauranger och sommarbutiker. Här bjuds flera tillfällen för promenader och avkoppling. Mataffär, gatukök, postombud, apoteksombud och tankningsmöjlighet (diesel och bensin) finns i samhället, allt på nära håll. Tvärs över vägen från campingen ligger vattnet, Östersjön, det är en vacker miljö att promenera och vila i och en underbar solnedgång på kvällarna. Längs kusten norrut ligger en promenad- och cykelväg som sträcker sig flera kilometer norrut. Läs mer om Byxelkrok här.

Cykeluthyrning
Byxelkroks cykeluthyrning finns i hamnen, läs mer på www.hyrencykel.com.

Campingkort
Neptuni Camping är ansluten till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation. Vid incheckning krävs därför ett giltigt campingkort, ”Camping Key Europe”. Campingkortet är obligatoriskt på alla SCR-anslutna campingplatser i Sverige. Det finns ett kostnadsfritt kort samt ett premiumkort. Premiumkortet kostar 199 kr/år och ger innehavaren tillgång till en mängd olika rabatter och förmåner runt om i Sverige samt en försäkring under sin campingvistelse. Båda korten kan ordnas i vår reception vid ankomst. Läs mer om korten och ta reda på om just du kan tjäna på att köpa premiumkortet. Vid boende i våra stugor/villavagnar krävs inget campingkort.

Gasol
Byte eller köp av gasoltub kan göras i Byxelkroks hamn, 500 meter från campingens reception. Gå till hamnkontoret eller kontakta hamnkaptenen på telefon 070-576 61 00.

Grill
Vi har ett antal grillar för utlåning men vi kan inte garantera att det alltid finns lediga exemplar. Grillarna finns vid receptionens serviceområde, fråga personal om koden till utrymmet där grillarna förvaras.

Hundar
Hundar är välkomna men håll dom kopplade, det finns gäster som är rädda – även för snälla hundar. Vet du med dig att din/dina hundar skäller när det passerar främmande människor eller leker ni lekar där hunden blir uppspelt och skäller, välja gärna en avskild plats. Ingen rastning får ske på campingområdet.

In- och utcheckning campinggäster
Incheckning sker vid ankomst. Nytt dygn beräknas från 21.00, dvs. ni kan nyttja hela dagen och kvällen innan ni lämnar platsen. Om ni anländer efter midnatt parkerar ni husvagnen/husbilen på parkeringen utanför receptionen och checkar in på morgonen. Om ni är på väg till oss och beräknar anlända strax efter receptionens stängning, ring så väntar vi in er innan vi stänger. För förbokade elplatser gäller ankomst tidigast kl. 12.00 och avresa senast kl. 11.00 (i de fall platsen är bokad för annan gäst samma dag). Ev. elnyckel ska alltid lämnas in vid utcheckning.

In- och utcheckning stug- och villavagnsgäster
Om ni hyr boende hos oss gäller ankomst tidigast kl. 15.00 och avresa senast kl. 12.00. Tänk på att ni som gäster städar efter er själva. Lämna det rent och snyggt till nästa gäst. Kontakta receptionen innan avfärd. Vi kontrollerar boendet efter varje gäst.

Journummer
Samma telefonnummer som till receptionen, 0485-284 95. När receptionen är stängd kopplas numret om till campingägaren som har jour dygnet runt hela säsongen.

Kiosk
Kiosken är kombinerad med campingens reception som är öppen 08.00-21.00 varje dag under högsäsongen, anpassade tider under lågsäsongen. Kiosken tillhandahåller godis, glass, tidningar och enklare livsmedel såsom mejerivaror och torrvaror. Under högsäsongen finns det färska frallor varje morgon som vi bakar själva i vår bake-off ugn.

Kiropraktor
Gedins kiropraktormottagning i Stockholm har mottagning i Böda under sommarmånaderna. Mer info.

Latrintömning och gråvatten
Latrintrömning finns i anslutning till varje serviceområde på campingen. Tömning av gråvatten för husbilar med fasta tankar finns vid serviceområdet vid receptionen.

Parkering
Ni får parkera er bil bredvid tältet/husvagnen. Om ni har mer än en bil så finns det utrymme på vår avgiftsfria besöksparkering vid receptionen.

Reception
Öppen 08.00-21.00 varje dag under högsäsongen, anpassade tider under lågsäsongen. Under för- och eftersäsongen ber vi er sköta in- och utcheckning när receptionen är öppen. Aktuella öppettider finns utanför receptionen. När receptionen är stängd nås vi alltid på journummer 0485-284 95 dygnet runt.

Service
På campingen finns tre serviceområden. Samtliga servicehus är öppna dygnet runt under högsäsongen. Under lågsäsongen är vissa servicebyggnader stängda. Dusch, tvättmaskin och torktumlare fungerar med kort som löses i receptionen. Vid användning dras det belopp från kortet som duschen/tvättmaskinen kostar att använda. Påfyllning av kortet sker i receptionen. Eventuellt outnyttjat belopp återbetalas när kortet returneras. Borttappat, förlorat eller ej returnerat kort debiteras med 100 kr. Dusch 6 kr/4 min. Tvätt 40 kr/maskin. Tork 30 kr/60 min.

Sjukvård
Hälsocentral i Löttorp 2 mil söderut. Vardagar drop in på dagjour, för tider se 1177.se. Helgdagar jour i Borgholm 6 mil söderut, telefon 0485-151 20.

Sophantering
Container för matavfall finns vid receptionens serviceområde samt i området vid villavagnarna. I anslutning till våra containrar finns separata tunnor för tidningar samt en tunna för grillkol och en tunna för engångsgrillar. I containerområdet vid receptionen finns igloos för sortering av glas samt inlämning av pant till Panta Mera. Vi har ännu inte sorteringsmöjlighet av plast och kartong. Tänk på att vi inte tar emot avfall som hör hemma på en återvinningscentral, såsom grillar, möbler, elavfall, mattor, madrasser, presenningar och dylikt.

Tandvård
Folktandvården 0485-102 25. Klinik i Borgholm. Tandvårdsbuss i Böda under sommarveckorna.

Säkerhet och placering
Vi följer Räddningsverkets rekommendationer för säker placering. Det ska vara ett avstånd på minst fyra meter på alla sidor mellan varje campingenhet. Allra lämpligast är det att placera husvagnen med draget utåt. Vi ber er respektera de placeringsanvisningar vi ger er då det handlar om allas säkerhet likväl som trivsel.

Telefonladdning
Det går bra att lämna in din avstängda mobiltelefon i receptionen för laddning utan kostnad. Vi laddar inga elektroniska apparater över natten och alla inlämnade apparater ska hämtas innan receptionen stänger. I våra serviceutrymmen finns eluttag som kan nyttjas för laddning men var noga med att alltid ha uppskikt över dina tillhörigheter. Extra eluttag för mobilladdning finns i det stora diskrummet vid receptionens serviceområde samt i diskrummet vid serviceområde 2. Du kan också ladda din telefon i tvättstugan, där finns en skön fåtölj och böcker att låna för läsning under laddningstiden.

Trivsel
På området gäller tystnad mellan kl. 23.00-06.00.

Utemöbler
Om ni får gäster och blir ett större sällskap så finns det ett trädgårdsbord och trädgårdsstolar att låna för en kväll. Fråga i receptionen.

Utflyktsmål
Närliggande utflyktsmål är Långe Erik, Trollskogen, Blå Jungfrun och Neptuni Åkrar. Läs mer om utflyktsmål här.

WiFi
Är gratis hos oss och finns på vissa delar av området. Inloggningsuppgifter fås i receptionen. Stora delar av området samt våra stugor och villavagnar saknar dock täckning. Om det är värdefullt för er att ha WiFi under er vistelse se vår WiFi karta för att försäkra er om att ni väljer en plats inom täckningsområdet. Observera dock att täckningen kan variera under säsongen. Då husvagnars och husbilars plåtskal försvårar för signalerna att nå fram så kan täckningen påverkas av hur många campingenheter som står på området. Surfmängden är obegränsad men hastigheten är begränsad till 5 Mbit/s för varje surfenhet oavsett beläggning.

230 campingtomter
170 eltomter
22 stugor
6 villavagnar
3 serviceområden
23 april-31 okt 2021