Sista gången men inte sista chansen.

8 januari, 2021

Imorgon runt lunch, lördag 9 jan, sätter vi för sista gången upp nya tipsfrågor på Neptunirundan.

Det lilla grå servicehuset en bit in på området är fortsatt öppet och vi låter den stora grillen och bänkarna stå kvar utanför. Så, många veckor framöver finns ändå möjlighet att komma till oss för lek, utehäng och grillning.

För den som vill tävla i tipsfrågor eller bara gymnastisera hjärnceller så hänger samtliga tidigare veckors tipsfrågor och facit i köket.

Mycket nöje!


Då vitt – nu grönt. 2017 vs 2021.

5 januari, 2021

Tack vare att en gäst uppmärksammade ett 4 år gammalt inlägg på vår sida blev vi påminda om hur busigt det kan vara om vintrarna. I år är det inte en sådan vinter – än i alla fall.

Häromdagen, den 4 januari 2021, var vi ute och gjorde lite markarbeten på campingområdet. Några ytor jämnades till med ny jord och eftersom vädret tillät kastades det även på gräsfrön i hopp om att några strå ska ha tagit sig till den tidiga våren.

Hela det gamla inlägget kan ses på länken: https://www.facebook.com/530539343663398/posts/1359599394090718/


Glömt med gott samvete.

29 december, 2020

Varje sommar landar kvarglömda tillhörigheter i campingens förvar. En del efterfrågas och hittar tillbaka till sina ägare men det allra mesta är kvar efter säsongens slut. I höstas gjorde vi vårt bästa för att dessa materiella ting skulle landa där de gör skillnad. Hygienprodukter lämnades till Kalmar Stadsmission som fick ta emot en hel papperskasse med tvålar, shampo och balsam. Kvarglömda glasögon lämnades i en optikerbutik genom vilken de kan komma behövande till nytta eller återvinnas till nya bågar. Kläder lämnades till både Stadsmissionen och Röda Korset.

Glömd blev däremot inte panten. Flaskor och burkar till ett värde av 7507 kr lämnades i Pantameras blåa igloo som står i vårt containerområde. Beloppet skänktes, efter gemensamt beslut i Camping Ölands förening, till Ölands Vattenråd. Tack för att ni kom ihåg, sorterade och tog er tid att ploppa i era pantprodukter.

Nu önskar vi att alla våra gäster har orken att hålla ut ett tag till, möjligheten att fira en fin nyårsafton i ett litet sällskap och att det kommande året för med sig mycket gott att se tillbaka på i december 2021.

Och kom ihåg panten. Vart ni än är.


Två i ett.

18 december, 2020

Dethär med hemmakontor är huvudregel för Neptuni, oavsett Corona eller ej, och har både sina för- och nackdelar. De dagar då lill- mini- och pyttepraktikanten är på skola och förskola städas smulor och kladd bort från middagsbordet och fram åker viktigheter under ett antal timmar. De dagar då vabb (numera vanligast) kombineras med jobb försöker undertecknad hitta någon liten vrå där prylar, papper och tankar kan samlas utan att råka ivägen för litens framfart och behov. 

Vi skulle möjligen kunna kallas bakåtsträvare eller kanske framåtvägrare när vi fortsätter med vårt hemmabyggda icke digitala sk. bokningssystem. Eller så är vi bara envisa. Oavsett vad ni tycker så tror vi att ni kan hitta en kontaktväg som passar er och få den service ni önskar. 

Ni är hjärtligt välkomna att kontakta oss via telefon 0485-284 95 eller mail info@neptunicamping.se. Mailen är öppen varje dag hela året och telefonen likaså även om svarsmöjligheten kan vara begränsad vissa dagar och tider. 

Jag sitter vid middagsbordet och svarar. Eller i någon annan passande vrå. 

Hoppas vi hörs och ses! 

Hälsningar
Helena


Stenkul!

7 december, 2020

Under två veckor i november månad gästades Neptuni av sju kraftpaket: två med ben, fyra med däck och en med bandhjul. Alla med sina egna specialiteter och samtliga tillhörande Källa Entreprenad. 

Uppdragen var att gräva nya avlopp till de gröna stugorna samt förbättra och utöka el- och vattentillgång på campingens övre område. 

Varje gång det utförs grävarbeten på campingområdet blir vi påminda om följande: 

✔ Det är inte som att gräva i smör.
✔ Det är viktigt att ha koll på befintliga nedgrävda kablar.
✔ Om vi kunde sälja sten skulle campingen öka sin omsättning avsevärt.
✔ Först blir det fult innan det blir fint.
✔ Utejobb är så himla härligt när det är skönt väder.
✔ Det är kul med maskiner, det tycker både stora och små. 

Under coronapandemin har vabbandet skjutit i höjden hos familjen Neptuni liksom hos många andra barnfamiljer. Alldeles perfekt då att just dessa hemmadagar kunde nyttjas för att utforska naturen långt under markytan. Det kan också, till vissas stora förtjusning, ha blivit en och annan provkörning av den stora grävmaskinen… 

Medans vi nu väntar, hoppas och ber att gräset ska ta sig på alla dessa jordiga platser så tar vi oss an jobbet att bl.a. skulptera om campingkartan så att det ”nya gamla” området blir rätt illustrerat på papper.


Snön lyser med sin frånvaro men det gör inte juleljusen.

29 november, 2020

Det är 1:a advent och pandemin som tog ett fast grepp om oss förra vintern tycks nu krama åt ännu hårdare.

Covid-19 utmanar oss alla på olika sätt. Många kämpar eller har kämpat med sjukdomen, andra kämpar med att orka hålla i och hålla ut, göra rätt och tänka på andra. En och annan människa där ute funderar kanske på lämplig sysselsättning i dessa tider och på hur och om man kan träffa familj, vänner och bekanta på ett smittsäkert sätt. 

I år hänger vi på Neptuni Camping för första gången upp juleljus vid receptionen och pyntar lite fint med grönt. Vi har också arrangerat en ”Neptunirunda” med 10 kluriga frågor så att ensamma, par och familjer ska ha något att roa sig med närhelst andan faller på. Med start från 1:a advent sitter frågorna uppsatta och varje lördag i december och en bit in i januari byter vi ut de 10 frågorna. Frågorna sitter uppe en vecka i taget och finns i tre nivåer: barn, ungdom och vuxen. Tipsrundan är gratis och vinsten är motion av både kropp och knopp och kanske ett och annat skratt och en och annan suck. Alla tar med egen penna och papper eller antecknar i tex. sin mobil. 

Vi håller ett servicehus öppet med toalett och kök. I köket finns mikrovågsugn, spis, ugn och diskbänk. Vi har ställt fram en kaffebryggare och ställt in en radio med julmusik. Utanför servicebyggnaden har vi ställt ut bänkar och bord och den stora grillen står till förfogande för dom som vill. 

Alla måste ta med sig eget. Kaffefilter, kaffepulver och muggar. Mat eller fika. Tändstickor, grillkol eller vedträn. 

Vi tillhandahåller platsen för de som vill ha ett miljöombyte för stunden och kanske en plats att på säkert avstånd och i rätt antal möta vänner, bekanta eller familj. För barn finns stora fält att springa omkring och en lekplats att roa sig på. 

Varmt välkomna till oss på Småskogsvägen i Byxelkrok, känn er som hemma och glöm inte ficklampor om ni kommer vid mörker. 

Familjen Neptuni
Helena, Freddie, Adelia, Sam och Isak


Lugnt, stilla och fint.

18 september, 2020

Liksom högsommaren med sol, värme och puls har sin charm så har även sensommar och höst på Öland. Det är svalare, ibland riktigt kyliga vindar, och märkbart mörkare. Långt ifrån alla turistattraktioner håller öppet och det är färre matställen att välja på. Men ändå; så himla mysigt. Kom hit och njut ni som kan. Av vinden som rufsar om håret, av den obefintliga trängseln i matbutikerna, av svampen och bären i skogen, av de fortfarande lika vackra solnedgångarna, av regnet som smattrar mot rutan, av värmen från kaffekoppen mot frusen hand. Lös ett korsord eller spela ett spel, läs en bok eller lyssna på radio. Sådant som ni kanske inte gör hemma? Ni som redan har ro eller vill finna den, rulla över Ölandsbron en höstmånad.

Skördehelgen närmar sig och då stiger pulsen tillfälligt under några dagar. I år lite blygsammare än ett vanligt år. De stora evenemangen är inställda men många små attraktioner håller öppet och förgyller Öland sista helgen i september. Kom och fira hösten på ett säkert och trivsamt sätt. 

Neptuni håller öppet, inte bara september utan även hela oktober, för er som vill campa allra längst norrut på Öland en vacker och möjligtvis blåsig höstdag.

Varmt välkomna!
Helena


Hej alla avresare och ankomstare.

17 juli, 2020

Imorgon lördag den 18 juli är en stor bytesdag på vårt fina Öland. Tack alla ni som tillbringat er semester hos oss men nu måste bege er hemåt och välkomna alla ni som reser till oss. 

Dethär med avstånd är omtänksamt inte bara människor utan även fordon emellan. Du som chaufför, försäkra dig om att du inte kan läsa registreringsskylten på fordonet framför dig – det är ett fin fint tips när det är många bilar på Ölands 136:a.

Neptuni finns på Småskogsvägen 2 i Byxelkrok – kör försiktigt till oss så ses vi!


Tycke har uppstått ❤

24 juni, 2020

Arontorps kroppkakor + Neptuni Camping = sant

I år säljer vi Arontorps handgjorda kroppkakor i smidig ta-med-hem förpackning. Värmes enkelt i mikron eller i sjudande vatten alternativt stekes. Smakar som alldeles färska. 

Eftersom vi vill att ni ska kunna få med hela middagen i ett svep säljer vi även lingon och grädde. Mums filibabba!

75 kr för ett 3-pack öländska bollar. Finns i kiosken på Neptuni Camping. 

Välkomna!


Vi sitter inte i samma båt.

24 maj, 2020

Så har någon okänd klok själ skrivit i sociala medier om coronapandemin som drar fram över hela världen. Vi rider samma storm men vi sitter inte i samma båt. Alla upplever vi denna extraordinära situation olika. Vi känner, tänker, tycker och behöver olika. Vi drabbas olika. Vi är olika rädda. Det är därför vi nu behöver plocka fram lite extra tålamod och omtanke och kanske även överseende med att allt och alla inte är riktigt som vanligt.

Nu är vår hemsida uppdaterad med de åtgärder som vi vidtar för att göra våra gästers vistelse och vår arbetsplats så trygg som möjligt under pågående smittspridning. Läs här.

Tack för att ni läser och hjälps åt att göra ert bästa när ni bor hos oss på Småskogsvägen 2.