Att göra intryck på den yngre generationen

10 februari, 2021

Så blev jag alldeles nyss påmind av min faster Kristina om att min farmor Nanny idag, 10 februari 2021, skulle ha fyllt 111 år om hon hade levt. Det är sorgligt men sant att jag dessvärre inte har många egna minnen av min farmor och att jag inte heller har sett henne aktiv på campinganläggningen, men jag har fått berättat för mig att hon var drivande i starten av Neptuni Camping. Trots de få minnen jag har av farmor så har hon otvivelaktigt gjort stort intryck på mig.

När hon skrev sin sista julklappsetikett till mig var jag 8 år och hon var redan då i dåligt skick och hann aldrig själv ge mig julklappen. Det är tydligt att hon hade fått hjälp med de två första orden på etiketten men att hon själv lyckats plita ner sitt namn. Jag vet att det var oerhört viktigt för mig att spara etiketten. Den klipptes varsamt ut och har sparats på samma ställe i snart 30 år. Jag hittar den alltid och lätt närhelst jag vill och när jag tittar på den förundras jag över hur en liten etikett kan få ett sådant utrymme i någons liv.

Det behöver inte nödvändigtvis vara en närstående äldre för att denne ska göra intryck på oss. Det kan ju vara en yngre granne, en bekant eller kanske en medcampare som man ”snubblar” över på sin semester. Det kan lika väl vara en berömd men för oss personligen okänd person som gör intryck på oss genom dennes ord och handling.

Det kan också vara någon som Kerstin. Tack vare hennes fart framför Svt:s kamera har hon nu kunnat göra intryck på fler än sin närmaste familj och sina kvartersgrannar. Klicka på länken nedan för att se klippet. Så underbart!
https://www.facebook.com/svt/videos/174204547833114

Det kan säkert göra gott för både oss själva och andra att bära i minnet att någongång någonstans är det kanske just vi själva som gör intryck på någon annan.

Kerstin är ett exempel på att det också kan göra gott att småspringa ibland och att det tillgodoräknas kroppen och knoppen även om man har lite stöd.

Helena


Nu blir vi toppen!

24 januari, 2021

Hemsidan är nu uppdaterad med ny information inför säsongen 2021.

Nytt från och med i år är att vi delar in säsongen i fler perioder och därmed blir toppen under veckorna 29 och 30.

Under den mest intensiva semesterperioden när de allra flesta gästar oss för att varva ner på sin efterlängtade semester så varvar vi upp. Hela personalstyrkan kraftsamlar och jobbar som allra mest: vi dubbelbemannar receptionen, gör extra trivselrundor i servicehusen, tömmer papperskorgar och sopcontainer oftare, löser oförutsedda problem på löpande band, bär mer och tyngre, går upp tidigare och lägger oss senare. Ja, vi gör nästan det mesta, utom cirkuskonster, för att ni ska vara nöjda.

Vår ambition är att i mesta möjliga mån hålla samma service- och trivselnivå hela säsongen oavsett hur många gäster som vistas hos oss samtidigt. Som ni förstår skulle inget av detta vara möjligt utan en hängiven och trogen skara medarbetare.

De nya säsongsperioderna och 2021 års prislista hittar ni här: https://neptunicamping.se/priser/

Går ni i tankarna att boka elplats eller boende för er semester kan det vara bra att läsa här: https://neptunicamping.se/bokningsinfo/

Uppdaterad text med anledning av coronapandemin hittar ni här: https://neptunicamping.se/covid-19/

Och om ni undrar om vi älskar vårt jobb så hittar ni den infon här: https://neptunicamping.se/om-neptuni/

Trevlig söndag!


Godmorgon!

13 januari, 2021

Byxelkrok 13 januari 2021 kl 08.55. Minus 5 grader och vackert.


Vad får jag egentligen?

11 januari, 2021

Hos oss: förutom det mest uppenbara som gott bemötande, en campingtomt, möjligheten att nyttja servicehus, slänga sopor och tanka vatten så får du så mycket mer. Eller nej, inte får, jag menar betalar för. Det är med andra ord inkluderat i priset.

Som musik till exempel. I Sverige är det SAMI Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation samt STIM Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå som ser till att musikskapare och artister inte bara får uppskattning och goda applåder utan även betalt för sitt jobb. Neptuni betalar självklart för de tjänster som vi erbjuder våra gäster. Nyfiken på hur det fungerar, ta en titt på sami.se och stim.se.

Alla dessa otaliga för gäster/kunder märkbara och icke märkbara utgifter som belastar ett företag är inte unikt för vår verksamhet. Detsamma gäller det lokala bageriet, frisörsalongen, matbutiken, snickaren, restaurangen, blomsterhandel med många fler. Du betalar alltså för så mycket mer än du tror när du köper dendär blombukett, njuter dedär goda bullarna eller blir nyfriserad. Fiffigt va?! Det allra bästa är att om det blir pengar över så kan just din underbara snickare, din favoritcamping eller din älskade kvarterskrog investera för att bli och göra ännu bättre. Tack för att du som nyttjar och därmed gynnar oss gör det möjligt!

Idag är det måndag, första dagen på arbetsveckan, och den kickar vi igång med peppmusik på kontoret ”Jerusalema” med Nomcebo Zikode 🎶💃

Håll i. Håll ut. Håll dig och andra friska och allas vår sjukvårdspersonal på benen.

Helena


Sista gången men inte sista chansen.

8 januari, 2021

Imorgon runt lunch, lördag 9 jan, sätter vi för sista gången upp nya tipsfrågor på Neptunirundan.

Det lilla grå servicehuset en bit in på området är fortsatt öppet och vi låter den stora grillen och bänkarna stå kvar utanför. Så, många veckor framöver finns ändå möjlighet att komma till oss för lek, utehäng och grillning.

För den som vill tävla i tipsfrågor eller bara gymnastisera hjärnceller så hänger samtliga tidigare veckors tipsfrågor och facit i köket.

Mycket nöje!


Då vitt – nu grönt. 2017 vs 2021.

5 januari, 2021

Tack vare att en gäst uppmärksammade ett 4 år gammalt inlägg på vår sida blev vi påminda om hur busigt det kan vara om vintrarna. I år är det inte en sådan vinter – än i alla fall.

Häromdagen, den 4 januari 2021, var vi ute och gjorde lite markarbeten på campingområdet. Några ytor jämnades till med ny jord och eftersom vädret tillät kastades det även på gräsfrön i hopp om att några strå ska ha tagit sig till den tidiga våren.

Hela det gamla inlägget kan ses på länken: https://www.facebook.com/530539343663398/posts/1359599394090718/


Glömt med gott samvete.

29 december, 2020

Varje sommar landar kvarglömda tillhörigheter i campingens förvar. En del efterfrågas och hittar tillbaka till sina ägare men det allra mesta är kvar efter säsongens slut. I höstas gjorde vi vårt bästa för att dessa materiella ting skulle landa där de gör skillnad. Hygienprodukter lämnades till Kalmar Stadsmission som fick ta emot en hel papperskasse med tvålar, shampo och balsam. Kvarglömda glasögon lämnades i en optikerbutik genom vilken de kan komma behövande till nytta eller återvinnas till nya bågar. Kläder lämnades till både Stadsmissionen och Röda Korset.

Glömd blev däremot inte panten. Flaskor och burkar till ett värde av 7507 kr lämnades i Pantameras blåa igloo som står i vårt containerområde. Beloppet skänktes, efter gemensamt beslut i Camping Ölands förening, till Ölands Vattenråd. Tack för att ni kom ihåg, sorterade och tog er tid att ploppa i era pantprodukter.

Nu önskar vi att alla våra gäster har orken att hålla ut ett tag till, möjligheten att fira en fin nyårsafton i ett litet sällskap och att det kommande året för med sig mycket gott att se tillbaka på i december 2021.

Och kom ihåg panten. Vart ni än är.


Två i ett.

18 december, 2020

Dethär med hemmakontor är huvudregel för Neptuni, oavsett Corona eller ej, och har både sina för- och nackdelar. De dagar då lill- mini- och pyttepraktikanten är på skola och förskola städas smulor och kladd bort från middagsbordet och fram åker viktigheter under ett antal timmar. De dagar då vabb (numera vanligast) kombineras med jobb försöker undertecknad hitta någon liten vrå där prylar, papper och tankar kan samlas utan att råka ivägen för litens framfart och behov. 

Vi skulle möjligen kunna kallas bakåtsträvare eller kanske framåtvägrare när vi fortsätter med vårt hemmabyggda icke digitala sk. bokningssystem. Eller så är vi bara envisa. Oavsett vad ni tycker så tror vi att ni kan hitta en kontaktväg som passar er och få den service ni önskar. 

Ni är hjärtligt välkomna att kontakta oss via telefon 0485-284 95 eller mail info@neptunicamping.se. Mailen är öppen varje dag hela året och telefonen likaså även om svarsmöjligheten kan vara begränsad vissa dagar och tider. 

Jag sitter vid middagsbordet och svarar. Eller i någon annan passande vrå. 

Hoppas vi hörs och ses! 

Hälsningar
Helena


Stenkul!

7 december, 2020

Under två veckor i november månad gästades Neptuni av sju kraftpaket: två med ben, fyra med däck och en med bandhjul. Alla med sina egna specialiteter och samtliga tillhörande Källa Entreprenad. 

Uppdragen var att gräva nya avlopp till de gröna stugorna samt förbättra och utöka el- och vattentillgång på campingens övre område. 

Varje gång det utförs grävarbeten på campingområdet blir vi påminda om följande: 

✔ Det är inte som att gräva i smör.
✔ Det är viktigt att ha koll på befintliga nedgrävda kablar.
✔ Om vi kunde sälja sten skulle campingen öka sin omsättning avsevärt.
✔ Först blir det fult innan det blir fint.
✔ Utejobb är så himla härligt när det är skönt väder.
✔ Det är kul med maskiner, det tycker både stora och små. 

Under coronapandemin har vabbandet skjutit i höjden hos familjen Neptuni liksom hos många andra barnfamiljer. Alldeles perfekt då att just dessa hemmadagar kunde nyttjas för att utforska naturen långt under markytan. Det kan också, till vissas stora förtjusning, ha blivit en och annan provkörning av den stora grävmaskinen… 

Medans vi nu väntar, hoppas och ber att gräset ska ta sig på alla dessa jordiga platser så tar vi oss an jobbet att bl.a. skulptera om campingkartan så att det ”nya gamla” området blir rätt illustrerat på papper.


Snön lyser med sin frånvaro men det gör inte juleljusen.

29 november, 2020

Det är 1:a advent och pandemin som tog ett fast grepp om oss förra vintern tycks nu krama åt ännu hårdare.

Covid-19 utmanar oss alla på olika sätt. Många kämpar eller har kämpat med sjukdomen, andra kämpar med att orka hålla i och hålla ut, göra rätt och tänka på andra. En och annan människa där ute funderar kanske på lämplig sysselsättning i dessa tider och på hur och om man kan träffa familj, vänner och bekanta på ett smittsäkert sätt. 

I år hänger vi på Neptuni Camping för första gången upp juleljus vid receptionen och pyntar lite fint med grönt. Vi har också arrangerat en ”Neptunirunda” med 10 kluriga frågor så att ensamma, par och familjer ska ha något att roa sig med närhelst andan faller på. Med start från 1:a advent sitter frågorna uppsatta och varje lördag i december och en bit in i januari byter vi ut de 10 frågorna. Frågorna sitter uppe en vecka i taget och finns i tre nivåer: barn, ungdom och vuxen. Tipsrundan är gratis och vinsten är motion av både kropp och knopp och kanske ett och annat skratt och en och annan suck. Alla tar med egen penna och papper eller antecknar i tex. sin mobil. 

Vi håller ett servicehus öppet med toalett och kök. I köket finns mikrovågsugn, spis, ugn och diskbänk. Vi har ställt fram en kaffebryggare och ställt in en radio med julmusik. Utanför servicebyggnaden har vi ställt ut bänkar och bord och den stora grillen står till förfogande för dom som vill. 

Alla måste ta med sig eget. Kaffefilter, kaffepulver och muggar. Mat eller fika. Tändstickor, grillkol eller vedträn. 

Vi tillhandahåller platsen för de som vill ha ett miljöombyte för stunden och kanske en plats att på säkert avstånd och i rätt antal möta vänner, bekanta eller familj. För barn finns stora fält att springa omkring och en lekplats att roa sig på. 

Varmt välkomna till oss på Småskogsvägen i Byxelkrok, känn er som hemma och glöm inte ficklampor om ni kommer vid mörker. 

Familjen Neptuni
Helena, Freddie, Adelia, Sam och Isak